«З книгою ми дружимо, живемо – не тужимо»

07.04.2015 13:39

«З книгою ми дружимо,

         живемо – не тужимо»

                                                  Із книгою і словом поріднися,

                                                  Хай буде книга – твій насущний хліб.

                                                   Тож зачерпни із неї і напийся

                                                    Снаги, що в серці залишає слід

           З року в рік у книгозбірнях України проходить Тиждень дитячого читання. Саме дитяча книга несе мудре, розумне, добре слово дітям. Серед безлічі книжок – давніх та сучасних, серйозних та веселих – найкращі написані для дітей. Дитяча книга – це сонячний зайчик,  бо є світлою і радісною. Саме в березні, коли так привітно світить весняне сонце, розпочинається Тиждень дитячого читання.

           «З книгою ми дружимо, живемо – не тужимо» - під таким гаслом цього  року пройшов Тиждень дитячого читання у нашій школі.

           Кожен день тижня визначався своєю тематикою та циклом бібліотечних заходів на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

            Тиждень почався з лінійки «Бібліотека запрошує», яку провели учасники гуртка «Друзі книги», що працює при бібліотеці. З метою залучення читачів до бібліотеки та популяризації книги у бібліотеці було організовано книжкові виставки та тематичні полиці «З книгою в майбутнє», «За сторінками шкільного підручника», «Книги – ювіляри 2015 року».

            День казки був насичений різноманітними заходами.  Для наймолодших читачів організовано викладку літератури «Казка + пригода = читаємо з насолодою», проведено вікторину «Казковий зорепад» (4кл.), гру-конкурс «Веселі барви казок» (2-3кл.). Не менш цікаво для учнів 5-6кл. пройшла літературна година «Великий казкар», присвячена 210-річниці від дня народження Г.Х.Андерсена.  Учні 1-4класів приймали участь у конкурсі «Я малюю казку».

            Поезія – це пісня душі. Проте слухати вірші, пройматися ними, пробуджувати в глибинах власної душі найпотаємніше, не просто. В день поезії через книжкову виставку «Поезія – слово, Поезія – пісня…» учні 5-9 класів мали прекрасну насолоду доторкнутися до творчості українських поетів. А також прийняли участь у поетичному зорепаді «Хвала рукам, що сіють розумне, вічне « (конкурс віршів про книгу), учні 8-9 класів змагалися у бібліотечному лото, учні 5-9класів створювали бібліотечний плакат.

            У кожному класі пройшли виховні години,  години класного керівника, години спілкування  присвячені книзі, а саме « З книгою жити – з добром дружити», «З книгою навіки подружись», «Книга – храм мудрості».

            Дню преси був присвячений наступний день. Він пройшов під назвою «Пані Газета та Його Величність Журнал». У цей день діти мали можливість познайомитися з новинками преси, розгадати кросворди,  загадки, а також розповіли про свої домашні журнали, поділилися прочитаними цікавинками із однолітками.

             Закінчився Тиждень дитячого читання проведенням книжкового вернісажу «Книга – мудра чарівниця, нам відкриє таємниці». Після проведення заходу було підбито підсумки Тижня та нагороджено найактивніших учасників та переможців конкурсів грамотами.